Sommarbad

Nu är det en riktig värmebölja hos oss i Östersund. Så igår åkte familjen Jonsson/Thomasson till Norderön på en lite utflykt. Vi åt middag vid sjön och det var riktigt härligt väder. Wilda badade och tyckte det var skönt att få svalka sig lite. Hon är så rolig när hon badat, för då får hon ett riktigt glädjeryck och springer omkring och hoppar. haha så söt.

Men slut på det roliga...när vi skulle sätta oss ner och äte jordgubbarna vi hade med oss, såg jag att det var nåt skumt med Wildas öga. När jag tittade närmare så var hennes vänsteröga lite uppsvällt och det rann endel från det. Jag önskar bara att jag kunde prata med henne då, så jag kunde fråga vad hon gjort. Men inte underligt att hon får nåt i ögat, så oförsiktig som hon är, skuttar omkring överallt. Såg alldeles innan att hon hoppade i en massa brännässlor, så trodde först det var det. Googlade det och det var väldigt många delade meningar om hundar kunde bränna sig, eller inte. Men vi bestämde oss för att avvakta och se om det la sig över natten.

I morse hade det lagt sig betydligt mer och nu är ögat som vanligt igen. Så förmodeligen fick hon något i ögat som irriterade det, men det gick över snabbt som tur är. Vår lilla otursfågel...


Här är i alla fall en lite badbild jag tog med mobilen..


Spår + Skott

Idag har vi lagt spår för Wilda för första gången, och det gick över förväntan! Vi hade som sagt fått blod från pappa och åkte upp på flatruet för att lägga spåret. När vi hade lagt det och det hade fått lega ett tag, var det dags. Jag hade gjort tre korta spår, och hon hittade alla tre på första försöket. När hon hittade spåret följde hon det tills det tog slut, där hon grävde lite på på blodplätten. Tydlig och lite ivrig var hon. kul!

Sen när vi kom hem, och efter att hon fått ladda batterierna i några timmar så var det dags för nästa prövning. Skott. Vi tänkte att vi skulle börja lite milt med ett salongsgevär, som inte låter så högt. Så Jonas gick bort en bit och Wilda var runt mig. När han sköt stannade hon till lite och lyssnade nyfiket. Ingen skrämd reaktion. När han sköt fler skott så gick hon fram till honom och snusade lite runt kring honom. Sen sköt jag några skott men då hade hon vant sig så då brydde hon sig inte ens om ljudet. Så vi kan ju dra slutsatsen att denna övning också gick väldigt bra!






Midsommar

Under midsommarhelgen befinner vi oss i Mittådalen hos mamma och pappa. Här är det mycket som händer, men samtidigt endel avkoppling, vilket Wilda behöver efter en händelserik vecka. Igår på midsommar var vi på midsommarfirande och det var mycket folk, barn och hundar...perfekt! Då passar vi på att träna lite passivitet, vilket hon är duktig på. Ibland kan frestelsen bli lite väl stor, men det är helt ok.

Idag har vi först varit hos min bror och hälsat på Wildas idol, Tjapp. En kille som inte heller är så gammal, och som inte tycker Wilda är jobbig, utan mycket rolig att leka med! Wilda fattade tycke för honom redan i påskas när hon var här hemma för första gången, och följde efter honom mest överallt. Dom fick i alla fall träffas idag och leka tills de var helt slut.

Efter det åkte vi en sväng på byn och så fick hon passa på att vila lite, för sen tog vi en lite längre promenad ute i skogen med matte, husse, mormor och Skall. Hon är så duktig när hon springer ute löst. Hon håller hela tiden koll på oss och går inte ifrån oss. Även fast Skall springer långt i förväg så stannar hon när hon kommer för långt undan och väntar in oss. Väldigt smidigt. Det var mycket att lukta på så nu har vi en slut Wilda som ligger och sover. I morgon kanske vi ska lägga spår för första ggn. Har fått blod av pappa så det ska bli spännande!

Bilder från dagens leksession och promenaden..












Många händelser

Ja det har hänt mycket sedan jag uppdaterade sist. Jag har varit dålig på att uppdatera just på grund av att det varit mycket nu på sistone. Kan ju börja med att skriva att lilla Wilda har haft urinvägsinfektion. Efter vår tripp till Borgafjäll gick det några dagar så en morgon var hon väldigt orolig och gnällde. Då jag gick ut med henne såg jag att hon försökte kissa flera ggr och sedan kräktes hon 3 ggr. Då blev jag rädd och gick in och ringde vår veterinär till granne, men hon hade stängt. Jag googlade lite och det ska man aldrig göra, diagnosen hon fick då var att hon hade fått i sig glykol och hennes liv inte gick att rädda. I panik ringde jag djursjukhuset och fick tid en halvtimme senare, och fick då en betydligt bättre diagnos. Men när hon började äta medicinen blev hon snabbt bättre.

Vi har också gått fyra gånger på valpkursen nu, en gång kvar och det har gått väldigt bra! Hon har klarat alla moment. Fast en dag var både jag och Wilda trötta och ofokuserade och då blir ju även resultatet därefter. Men vi fick en läxa tills på onsdag. Att vi ska lära dem ligg, och efter att jag försökt 3 ggr så hade hon fattat vinkeln. Så tror inte det blir några problem, hon lär väldigt snabbt. Det enda är att hon kan bli väldigt het när vi tränar. Hon blir ivrig och vill snabbt veta vad hon ska göra.

Nu har vi också skickat in anmälan till Specialen. Ska bli väldigt spännande och se vad det är för något. Och det ska bli så kul att träffa alla valpar och valpägare. Och förhoppningsvis skapa nya kontakter :) Då ska ju alla valparna vara med i valpklass 1 också, så det behövs mycket träning på den stillastående fronten. Hon älskar ju att springa fort, så att trava fint bredvid kan bli en utmaning, även att stå still fint när någon ska kolla på henne. FAST dom är ju bara valpar och det är första gången så vi får ta det för vad det är.

Lite bilder blir det också, sitt, stå och ligg-bilder.






Borgafjäll

I helgen tog hela familjen Thomasson - Jonsson en långhelg i Borgafjäll. Jonas föräldrar har stuga där så vi åkte upp över helgen och jag kan säga att det möttes med stor glädje för Wildas del. Det var ett tag sen hon var ute i skogen och fick springra fritt, och det märktes. På lördagen tig vi en promenad i skogen och vid vattnet och jag har nog aldrig sett henne så glad. Hon hade ett riktigt glädjerus och bara sprang och hoppade. Det är ju svårt att inte bli lycklig själv också, när ens lilla ögonsten blir så glad. 

På söndag tog vi en till utflickt och var borta längre med grillning och fiske. Och då fick hon simma för första gången. Lite ofrivilligt men det gick bra. Hon ville så gärna på andra sidan av den stora bäcken där husse var och fiskade så hon hoppade helt enkelt i och simmade över. Det gick ju helt fint förutom att matte fick en smärre hjärtattack. Sen badade hon lite till med det var nog lite kallt för hon doppade sig bara till magen :)

Nu är hon helt slut, ligger och sover och sover. Tror den här helgen tog kål på henne. Men nu är jag färdig i skolan så jag kan använda mer tid till träning och utflykter med henne. Har en del att träna in om vi ska åka på specialen. Ser också fram emot att börja på valpkursen på onsdag.

Här kommer lite bilder från helgen:






RSS 2.0