Snart slut

Nu är Wildas löptid snart slut. Det känns skönt. Hon har slutat blöda för en vecka sen, men beter sig fortfarande lite konstigt. Hon har verkligen inte varit sig själv den här perioden, men ändå inte katastrofal. Hon har börjat äta igen, vilket är ett till tecken på att det snart är slut.

Igår hade vi middag med några vänner som har en son på 1 1/2 år. Wilda och Tristan har träffats en gång förut, då hon var väldigt försiktig med honom, eftersom det var första gången hon såg en så liten människa. Men igår var det lite tuffare. Hon är väldigt snäll med honom men kan bli lite väl glad ibland. Tur att Tristan är hundvan och inte bryr sig så mycket. De gick runt som två kompisar och utforskade lägenheten, så söta. Men det var bra träning för henne. Tycker det gick över all förväntan!

Annars tränar vi på med att stå fint inför utställninge, ska träna att springa fint också. Ska bli spännande detta. Idag var vi ute en sväng i skogen och vi tränade lite sök, och Wilda är väldigt duktig. Det känns som att hon tycker det är roligt.








Fortsättning

Löpningsperioden fortsätter och  nu börjar jag verkligen märka av att hon inte riktigt är sig själv. Hon är lite orolig och rastlös. När vi var hemma hos min föräldrar i helgen med en massa andra hundar var det extra påtagligt. Hon skulle hela tiden visa upp sig och ha uppmärksamhet från de andra hundarna. Hon är nu också öven på Jonas. När han ligger på golvet och leker med henne börjar hon likdant, putta på honom och ska ha uppmärksamhet, och även juckar på honom. Det känns väldigt märkligt det hela, och nu börjar jag längta tills det är över faktiskt.

Sen har vi också anmält oss på en utställning i mitten på november. Den är här på frösön så det passade perfekt! Då är det ju också första gången hon tävlar offeciellt, så det ska bli så kul. Nu tränar vi alltså mycket "sträck" så vi får en snygg hållning till tävlingen. Spännande :)














Snö

Uppdatering igen. Sedan sist har det hänt endel. Wilda skuttar runt i ett litet tikskydd för allas bästa, var lite obekväm i början men har vant sig nu.
    I söndags åkte jag och Jonas ut med henne i skogen för att kunna släppa henne. När vi kom fram med bilen stod det tre rådjur och tittade på oss. Wilda såg dom och gnällde ivrigt inifrån bilen. Efter att de hade sprungit därifrån kopplade jag henne och släppte ut henne. Hon vart helt tokig. Spårade som jag aldrig sett förut. Nosen var i backen hela tiden och vi gick efter spåret en lång bit. Riktigt kul att se henne så aktiv och intresserad!
     Nu är vi hemma i Mittådalen hos mina föräldrar och här är det snö och vinter. När hon fick känns snön blev hon helt till sig. Haha, hon slirade runt ett tag och bara skuttade av glädje. Sen började hon äta massa snö. När hon skulle kissa fick hon lite problem, eftersom det var så kallt på backen. Men helt klart att hon gillar snö!
     Vi har ju även en gammal spetshane här hemma. Jag trodde han skulle vara intresserad av Wilda nu när hon löpte men icke! Han är totalt ointresserad och tycker mest hon är en jobbig hormonstinn valptik. Iof är han ju kastrerad och det är tur, annars hade det varit cirkus här. Vi skrattade massa igår när hon stod och visade upp sig för honom. Satte fram rumpan i ansiktet på honom. Jag tycker det är mycket märkligt att se våran VALP såhär hormonstinn...jaja, tur att det inte är så ofta :)




                                                                      Wilda 8 månader




Blodigt alvar..

Igår började vår lilla tjej sitt första löp. Jag ska ärligt säga att jag blev lite förvånad. Hade inte den stora kollen på när första löpet kom. Så man kan säga att det blev lite som en överraskning. Och eftersom hon var först av syskonen också så fick jag som ingen förvarning heller. Jag har märkt av att hon har varit lite rastlös på sista tiden, och det kan dom tydligen vara runt löpet.

Men det går bra. Hon är duktig på att rengöra sig men gillar inte att städa efter sig på golvet, så det jobbet blir mitt eller Jonas. Förutom rastlösheten så har vi inte märkt någon större skillnad.


Wildas nya kompis

På senaste tiden har vi fått kasta så många av Wildas leksaker som gått sönder, så idag köpte vi en ny kompis till henne....Det är kanske den fulaste leksaken jag någonsin sett! Vet hur jag ska förklara hur den ser ut så jag lägger ut bild istället. Men jag varnar för känsliga tittare....


Det roliga är att se är i typ samma färg...






Orange

Det är så roligt nu när man är ute och går med Wilda i skogen, för allt är gult och orange och det är ju hon också. Ibland smälter hon in lite för bra :)
Jag har inte så mycket att skriva om just nu för jag har haft så mycket i skolan med tenta, gruppuppgifter och seminaruim. Tycker synd om Wilda den här veckan som varit, för jag har pluggat hela tiden och Jonas är invalid så han kan bara gå ut och släppa henne på baksidan. Så då har jag skickat iväg henne på promenader med moster istället :)
På tisdag ska vi på 2:a träffen av vår hundkurs. Vilket var riktigt bra. Gillar hon som håller i det. Känns som att hon kan hundar. Hon är erfaren och har stenkoll. Kan allas namn och ger personlig feedback när hon iaktar oss under övningarna. Och så får vi träna i olika miljöer, hon ger oss läxor och skickar sammanfattningar varje gång. Gillar henne stenhårt! Förra gången fick vi i läxa att vi skulle lära hundarna att vila på kommando. "huvudet i handen". Det kan Wilda nu :)
Vi har hittat en ny favoritrunda som vi går nästan varje dag nu. Lite variation men den är så rolig, tycker både matte och Wilda. Först får vi träna koppel ett tag, sen kommer vi till skogen då hon får springa fritt. Då leker vi kurragömma, spårar, balansövningar m.m. Bra runda.



RSS 2.0