Löptik

Nu är Wilda igång med sitt fjärde löp. Hon började helt utan förvarning och vår hundvakt sa ”Wilda blöder och jag hittar inget sår”. Jaha, då var det den tiden igen. Hon är lite varierande med tiderna mellan löpen men ändå hyfsat jämt, det brukar vara mellan 6 och 8 månader.

Men än så länge är hon väldigt lugn och behaglig. Vi var hos mina föräldrar i helgen, som har två hanar. Hon fick då bara umgås med den kastrerade av dem, och hon är inte alls så på honom som hon var sist. Men det blir väl kanske värre sen. Det enda hon inte tycker är så roligt är att ha den otroligt snygga trosan hon måste ha när vi är borta och på besök hos någon.

Nu har vi också kommit tillbaka till vardagsrutinerna, sedan jag kom hem. Skönt för både Wilda, matte och husse. Ett tag så hade Wilda lite svårt med hundmöten. Då tog jag kontakt med en hundinstruktör som jag och Wilda är väl bekant med och som är väldigt duktig. Efter det samtalet och lite vägledning så har vi tränat Wilda så nu fungerar det mycket bättre 

Utöver det så har jag börjat introducera Wilda för Rallylydnad, vilket jag tror att hon tycker är lika kul som matte. Därför passar det så bra att det var just det som vi ska träna på kennelträffen. Det skulle vara så kul om det passar sig med skola och jobb så vi har möjligheten att träffa alla valpar och ägare. Kanske kul för dem också att se Wilda eftersom hon inte varit med de senaste gångerna. 

Sen har Wilda fått en till tollarkompis i familjen. Wilda måste ha gjort ett bra intryck för Jonas syster och hennes fästman har köpt en liten tollartik för en vecka sedan. Så kul! Det enda som känns lite trist är att de bor i Umeå och därför kommer vi inte träffa de så ofta. Men vi planerar in en träff efter påsk då vi ska få hälsa på den lilla tjejen som heter Enya. Hon är enligt uppgifter också en riktig vilding. Detta kan bli intressant..:)

 


RSS 2.0