Påsk

Nu är påsken över och den har varit mycket bra för både min och Wildas del. Vi har varit uppe i vår stuga i fjällen och bara myst, jagat lämlar, solat, lekt, träffat nya människor och hundar. Mycket spännande men Wilda verkar trivas vart hon än kommer.
   En dag hade vi fisketävling på en sjö där och det var mycket folk och endel hundar. Hon sprang runt och hälsade på dom och lekte lite, sen kom hon tillbaka till mig och somnade tätt intill mig i solen på renskinnet. Mysig tjej. Men som Frida har sagt om Kula så finns det en av och på-knapp på den här tjejen också. Hon kan vara väldigt busig och uppe ivarv för att sedan gå och lägga sig och bli tvärtrött.
   Sen har jag börjat öva henne med att ha halsband för hon börjar bli så snabb nu så när jag kommer tillbaka till stan så måste jag börja ha lite koppel på henne. Hon har gett mig lite panik några gånger när jag har trott att hon ska sticka. Vi tränade med koppel första gången idag efter att jag började med halsbandet, och det gick över förväntan. Jätteduktig var hon. Men jag vet inte om jag bara hade tur. Ska testa om en lite stund igen.
   Sen har jag även börjat lite med ensamhetsträningen. Hon skäller lite när jag går, för hon vill ju så gärna vara där det händer, men sen ger hon sig efter ett tag och slår sig till ro.

Så för att summera ihop allt så har vi haft en bra påsk, och vi tar ständigt ny steg framåt.

Här kommer lite bilder på vår påsksemester..





  

  


Bus

Idag har jag och Wilda träffat min kompis Micka och hennes AHT Bosse. Det var andra gången de träffades och jag tyckte Wilda hängde med lite bättre den här gången än förra. Även fast hon inte har en suck när han lägger i en högre växel. Mitt i leken kommer det en katt gående, och blev intresserad av deras bus och bestämde sig för att haka på. Roligt att se när alla tre lekte och busade med varandra. Så nu har hon träffat sin första katt oxå.

Sen måste jag börja koppelträna henne nu, för hon börjar bli väldigt snabb. OCH hon börjar bli mer modig och är inte lika nära mig hela tiden. Är i sin egen lilla värld ibland. Men hon gillar inte kopplet och tycker det är väldigt konstigt att ha något runt halsen. Sitter och kliar och kliar. Ska nog sätta ett halsband på henne så hon vänjer sig med att ha något runt halsen.

Nu är vi hemma hos mina förldrar igen och bilresan hit gick mycket bättre än förra gången. Inte ett pip :) På vägen dit såg jag att det var många lämlar som låg överkörda på vägen och så fort vi kom hem hittade Wilda en död lämmel. När hon fick tag i den startade jakten och jag jagade henne ett tag innan jag fick tag i henne och fick ut lämmeln ur munnen. Usch! Hon hade säkert svalt hela om jag inte fått tag i henne.

Sen har jag även märkt att hon inte gillar att jag blöter hennes mat. Det har gått lite trögt för henne att äta upp maten men så provade jag att ge henne foder som inte var blötlagd och det älskade hon. Knaprade i sig allt på en gång.

Här kommer lite bilder på dagens lekstund..










Vilt

Nu är det söndag och vi är tillbaka i Östersund efter en toppenhelg i Mittådalen, hos mamma, pappa och Skall. Wilda verkade trivas där och har verkligen fått gjort mycket spännande. Jag klippte klorna på henne igår och det var inga problem. Hon ligger still och är inte rädd om sina tassar, vilket är mycket skönt så man slipper ta den fighten.
Till bilfärden hem hade vi förberett oss med öronproppar igen, vilket var helt onödigt. När vi lade in henne i buren, la hon sig till rätta och sov resten av resan utan att gnälla en enda gång. Så envisheten lönar sig.

Innan vi åkte hem igen så lät vi henne få lukta på en ripvinge. Och milt sagt kan jag säga att intresset var stort. Så fort hon fick tag på den sprang hon iväg för att ligga själv och lukta och bita på den. När vi tog tillbaka den vart hon lite frustrerad och luktade massor på platsen där den legat. Detta var såklart väldigt roligt att se att intresset finns där. Passade på att dokumentera lite under tiden.





Fjälltur

Igår tog vi en tidig helg och tog bilen för att åka de ca 20 milen hem till mina föräldrar. Bilresan gick bra tillslut, men jag kan säga att vår lilla Wilda är en envis liten tjej som pep i en timme innan hon gav sig och somnade. Men matte och husse råder ingen nöd och vi hade förberett oss med öronproppar. Väl framme så tog hon för sig dirket och är inte blyg inför nya människor eller hundar. Hon har redan blivit kompis med mammas och pappas norbottenspets. Han är ganska gammal och snäll men kan bli lite less när hon följer efter honom som en skugga ibland.
Annars så sover hon hela nätter utan att vakna och gnälla nu. Vaknar runt sex, halv sju varje morgon, så någon veckarklocka behövs inte längre.

Idag har även Wilda varit med om sin första skotertur till fjällen. Vi packade ner henne i en stor jacka som vi hade dragit åt med ett bälte, så det blev som en liten påse. Där sov hon tätt intill mig hela skoterresan. Senare på dagen blev det även en liten fisketur, men Wilda kan slå sig till ro på de flesta ställen och sov gott på renskinnet bredvid matte och Skall (norbottenspetsen). Hon blev lite brydd när hon undrade vad det var som sprattlade runt på snön när hon snusade på fiskarna. haha, undra vad hon tänker ibland.

här kommer i alla fall lite bilder på finingen i fjällen..








Ny start

Nu har jag fixat en ny blogg. Och detta har jag gjort för att jag och Jonas har fått en ny start i våra liv. Vi har nämligen blivit föräldrar...till den sötaste lilla tollarvalpen någonsin. Wilda. Wilda är en hundvalp på nu snart 9 veckor, och är av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Vi har haft henne nu i 4 dagar men det känns som mycket längre. Kanske för att vi väntat på henne i evigheter. Hon kommer från Uppsala, och kenneln Min Vilda med Frida Forsberg. Hon har verkligen fått en bra start på livet där, och vi har verkligen fått bra erfarenhet av vårat första valpköp och uppfödare. Så nu kan alla ni som är nyfiken på hur livet ser ut för vår lilla familj och följa utvecklingen till denna lilla tjej bara gå in här och läsa. Ska försöka vara duktig att vara inne och uppdatera. Några bilder än så länge...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0