Smink

Ja jag tycker också att det är lite väl tidigt att börja med smink men det har i alla fall Wilda gjort nu.

Hundar är precis som barn. När man inte ser dom och när det är tyst alldeles för länge, då vet man att det är nåt lurt på gång. Igår satt jag upptagen med något annat och så var hon plötsligt borta lite väl länge. Då hittade vi henne på toaletten med mitt läppstift över hela nosen och tassarna. Tydligen smakade det gott...vet inte om det var så bra, men hon var ju väldigt snygg. Var tvungen att ta en liten bild på denna snygging..


Tandfen

Kommer tandfen till hundar också? Därför jag undrar är för att Wilda har tappat sina 2 första tänder. Och en annan sitter riktigt löst. Det är de små i fronten som lossnar. Just nu ligger hon och tuggar på ett tuggben så det dröjer väl inte länge innan hon ser ut som ett tandlöst barn. Men frågar du mig tycker jag att det är skönt.

Wilda har i alla fall blivit väldigt lättsam att ha och göra med. Hon säger hela tiden till när hon vill gå ut och jag kan väl säga att hon är helt rumsren nu. Hon gnäller inte när vi lämnar henne och hon äter all sin mat. Hon går bra i band, för det mesta. Nu låter det som jag rosar henne, men faktist går det mesta riktigt bra nu. Vi har tränat mycket stadga och det kan hon helt nu, så det är dags att börja träna avlämning. Skulle vara kul att se videon sen syskonen hade sin lilla valpträff. Skulle helst ha velat vara där men, synd att milen inte får det att funka.

Vi har också anmält oss och Wilda på en valpkurs som börjar den 8 Juni. Ska bli så spännande och förhoppningsvis mycket lärorikt.

Dagens bild blir tillägnad de tandlösa..

                

Uppdatering

Nu var det ett tag sen jag skrev här, men jag har haft så fullt upp med tentaplugg och skola. Men idag lyckas jag ta lite bilder på Wilda när vi var ute och busade med bollen. Hon har blivit större och växer stadigt. Men även i sinnet för jag känner att jag kan ha henne lös på baksidan igen nu för hon lyssnar bra. Bara det inte kommer något hon ska jaga..:) men det är ju stängsel runt men någon gång har hon fått för sig att krypa under. Men det var ett tag sen.

I förrgår träffade hon en tollare för andra gången. Som jag har skrivit tidigare så är det inte så många som känner till rasen här uppe, vilket jag tycker är lite kul. Men då var det en man som frågade om det var en tollare, och så berättade han att han också hade två. Vi pratade länge och han fick i alla fall fram budskapet om att detta var den bästa rasen. Efter en stund hämtade han sin fru och deras ena hund. Hur fin som helst. Lite mörkare i pälsen, men väldigt fin hund. Kan säga att jag samtidigt njuter av att ha henne som valp, längtar tills hon blit stor och fin.

Sen har vi även hunnit med ett veterinärbesök. Det gick hur bra som helst. I vanlig ordning är Wilda nyfiken på allt och kollade snabbt igenom rummet. När hon fick sprutan märkte hon det inte ens, för hon var så upptagen med att titta på något annat. Hon vart lite loj på kvällen men var lika pigg som vanligt dagen efter. Passade på att väga henne också och hon vägde ca 6kg.

Pälsen har börjat bli riktigt fin nu. Inte så tussig som den var innan. Men hår fortsätter hon att tappa. Sen är hon väldigt duktig med att säga till när hon ska ut. Går till dörren och väntar på att jag eller Jonas ska komma och gå ut med henne. Fin tjej vi har :)

nu får det vara nog för den här gången. :) lite bilder som vanligt, tema lek denna gång:








3 månader

Idag fyllar valparna och Wilda 3 månader. Och tiden har gått så fort. Känns som vi har haft henne mycket längre än vad vi faktiskt har. Och hon växer så fort! På ståbilden som jag har här nere så ser bakbenen längre ut än frambenen. Och ansiktet växer mer och mer ur valpansiktet. Hon börjar fatta mer och lyssnar bra. Men jag tar så himla många kort nu för att ha sen när hon är större igen. Men det bästa med den här rasen är att de är ju såå fina när de är vuxna hundar också.
Hon får väldigt mycket uppmärksamhet när vi är ute och går. Och jag vet inte om jag skrivit det innan men när hon ser någon så sätter hon sig och sitter bara och spanar. Så söt.

Idag kom min mamma på besök och Wilda blev väldigt glad! Hon kände definitivt igen henne. Då blev mamsen glad:) Hon var ju ändå där i en och en halv vecka när hon var liten. Eller mindre..hehe..

Här kommer iaf lite 3 måndadersbilder!






Helg

Nu är det helg och jag måste säga att veckan har gått bra. Jag har ensamhetstränat Wilda varje dag och de två senaste dagarna har hon inte gnällt eller skällt när jag gått. Jag vet inte om det är för att jag har fuskat lite. Jag har gett henne en liten tuggpinne lite innan jag ska gå, så hon har fullt upp med den och ser inte att jag går. det gör så ont i hjärtat att lämna henne när hon är så ledsen.

Promenaderna går bättre och bättre. Kopplet bryr hon sig inte så mycket om längre och hon följer mig bra. Kommer någon och går, cyklar förbi, sätter hon sig och tittar på dom. Hon lyssnar när jag kallar på henne och tycker inte det är svårt att göra ifrån sig i koppel längre.

Hennes nya favorit sysselsättning är att välta henne lekkorg och dra ut alla leksaker på golvet, sedan lägga sig i korgen. Haha så söt. Men tanken med att jag köpte en så hög korg var att hon till en början inte skulle få tag i leksakerna själv. Men ikke...

En sista sak att tillägga är att det blir allt mer damsugning nu, för det är en liten tjej som har börjat håra väldigt mycket....

Här kommer lite bilder på hennes favoritsysselsättning.








Gräva!

Haha, kunde inte låta bli att ta dessa kort med mobilen när vi var ute på promenad idag. Wilda gillar verkligen det hon gör på bilderna, nämligen att gräva. Och när hon väl sätter igång så sprutar det bara jord och grus bakom henne. Jag kan säga att min ljusa jacka fick stå sitt kast för att jag skulle ta dessa bilder. Hon ser ut som en struts på den ena bilden, med huvudet i sanden..haha!




Tillbaka

Då var vi tillbaka i Östersund efter en påsksemester i Mittådalen. Som sagt har vi haft en väldigt bra påsk, men det är skönt att komma tillbaka till sitt eget efter ett tag. Jag var lite orolig att Wilda inte skulle känna igen sig här hemma men det var inga problem. Men det är det aldrig med henne när vi byter miljö. Hon gör sig hemmastadd vart vi än är. Inte orolig alls. Men nu ska vi vara här en tag så hon vet att det här är "hemma".
Hon har tydligen växt väldigt mycket. Jag tänker inte på det lika mycket eftersom jag ser henne varje dag. Men när hon fick träffa husse igen efter nästan 2 veckor fick vi höra att hon växt massor. Och när jag tänker efter så ser jag ju det i ansiktet, öronen och på pälsen. Det blev ett kärt återseende när hon såg husse igen. Ingen tvivel på att hon kände igen honom. Kul!

Sen har vår lilla fröken blivit allt för snabb för oss så nu är det koppeldags. Vågar inte släppa henne här vid lägenheten längre. Så det blir om vi åker på utflykt i skogen så hon kan springa fritt. Det är mycket kliande på halsbandet, men hon vänjer sig snabbt. Hon har ett rött halsband för att följa "hennes" färg :) Hon är duktig att gå i koppel men hade lite svårt att göra ifrån sig i början. Hon är van att springa lite undan oss och vara ifred men när hon förstod efter ett tag att hon inte hade något val, var det bara att sätta sig.

Sen lyssnar hon väldigt bra på sitt namn och "kom" nu. Utvecklingen fortsätter...

RSS 2.0