Varmare

Det har nu börjat blir lite varmare tider ute, trots att vi har massor av snö kvar. Älskar den årstiden som står framför oss nu. Våren, då solen börjat värma men snön ligger ännu kvar.

Wilda har nnu äntligen börjat bli bra i tassen. Det har tagot över en månad för henne, och det har varit en jobbig tid för både henne och oss. Man har trott att såren på hennes tass börjat läka, men så har de gått upp på något vis. Antingen har hon kommit åt och slickat eller så har hon tappat sin sko ut och rivit upp det. Det har varit jobbigt att hela tiden börja om på ruta ett. Och Wilda har inte heller haft det kul eftersom hon inte har fått rusa av sig ute som hon brukar, och inte gått på långa promenader. Men nu tror jag verkligen att det börjar ordna sig.

Vi har kommit igång bra med träningen igen nu också. Vi går på en styrd träningsgrupp varannan vecka då vi tränar lite olika saker. Vi har ju hållt på hela hösten men nu är det mycket nya hundar, vilket är bra för henne att träna.

I torsdags var vi inne i stan och tränade. I början var hon all over the place, men efter att tag tog hon sig samman och det gick jättebra. Hon hade fokus på mig hela tiden och klarade uppgifterna med bravur. Man blir förbryllad varje gång av att hon lär sig så snabbt.

Sen har vi även hakat på Fridas träningsdagbok, vilket jag tycker är superbra! Det är så lätt att förstå när hon beskriver exakt hur man ska gå till väga och variera och avancera med olika moment. Med hjälp av videor kan vi även se hur slutresultatet ska se ut.

Förra veckan tränade vi fokus, vilket har gått väldigt bra. Och denna vecka ska vi träna targeting. Det har vi tränat lite på sist vi hade träningsgruppen så då får vi repetera och avancera. Det enda som är att jag har tentavecka denna vecka så det kommer blir mycket plugg. Då är det bra att vi är två och så är det ju alltid skönt med lite pauser i pluggandet!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0