Besök

Jag har varit dålig på att uppdater nu men det är så mycket i skolan nu så jag hinner inte riktigt med tyvärr.

Men det har väl inte hänt så mycket förutom att Wilda fick tillbaka ögoninflammationen och det spred sig till andra ögat, så nu behandlar vi båda. Men på en gång vi börjar behandla blir det bra, så jag hoppas det håller sig så.

Det är roligt med hundar och deras luktsinne. Jag hörde att någon på radion gjorde en jämförelse mellan människor och hundar. Dom sa att om du viker ihop ett mjökpaket och lägger på en fotbollsplan så är vårt luktsinne mjölkpaketet, och hundens luktsinne fotbollsplanen. Hyfsad stor skillnad om det är så.
   Men detta märks kan man säga. Jonas var ute och gick med Wilda här om dagen och gick förbi hans föräldrars bil, som var och hälsade på någon. Hon kände lukten av dom direkt och blev alldeles tokig och ville springa mot bilen (som var tom). Och jag vet om Jonas är hemma efter jobbet när jag och Wilda kommer till ingången till vårt trapphus, för om han är det blir hon superglad och springer snabbt upp i trapphuset, och om inte så lunkar hon lugnt. Häftigt hur de kan känna massa saker som inte vi gör.

Har glömt att skriva att vi hade besök av en tollare här om veckan. I huset bakom är det några som bor ibland, som har en tollare. Wilda och jag träffade dom när Wilda var 11 veckor, och har inte sett som sen dess. Men förra veckan kom dom igen, och vi släppte hundarna på baksidan så de fick leka. Roligt att träffa tollare tyckte både jag och Wilda.






Olycksfågel

Jag har ju sagt det förut, och säger det igen. Wilda är en riktig olycksfågel. Hon är bara sex månader och har haft urinvägsinfektion, uppsvullet öga och nu både öron och ögoninflammation på vänster sida. Vi har medicinerat i en vecka nu, så det är nästan bra. Vi ska tillbaka på ett återbesök nästa vecka och kolla hennes vänstra öra, för det har alltid varit mycket mer smutsigt än det andra, som är helt rent. Men hon är en riktig kämpe och det märks inget på henne, hon är lika vild som vanligt.

Vi har fortsatt att träna det Frida lärde oss på specialen, grunden till apportering. Och det går riktigt bra. Jag har börjat hålla fram dummyn nu och hon väntar tills jag säger till med att ta den. Vi har inte fått in "tack" än men det kommer. Forsätter också att träna stadga, men hon är lite dålig på att trycka hårt mot min hand. Hon duttar istället flera gånger. Men jag tror att hon tycker det är lika roligt som jag att träna. Hon blir rätt ivrig :)

Med maten går det mycket bättre nu. När Frida fick höra att hon inte ville äta sin mat, eller at det tog lång tid för henne att äta upp, sa hon att vi skulle minska hennes mat mycket, så hon skulle bli riktigt hungrig. Och känna att hon ville ha maten, få aptiten tillbaka. Vi har ökat succesivt och nu kommer hon direkt när hon hör att jag skramlar med maten. Så nu äter hon upp maten på en gång, skönt!





Tollarspecialen

Lite sen uppdatering om Tollarspecialen men bättre sent än aldrig. Det var en riktigt trevlig helg i Sälen men ca 400 tollare. Vi kom dit på fredag eftermiddag och missade agilityn, tyvärr. Hade velat se lite av den, eftersom jag själv tycker att det är roligt och har hållit på lite med det förut.

Stugan vi bodde i var på ca 100 kvadratmeter och där fick sju personer och sju hundar plats. Det var trevligt att bo tillsammans allihopa och man kan ju säga att det var full rulle. Syskonen hade växt ikapp varandra och Wilda var inte så mycket mindre än de andra. De var ungefär på samma nivå, fast det skiljer 6 kg mellan Wilda och ena hennes bror.

På utsällningen vi var med på gick det bra. Även fast vi inte fick något HP, så gick Wilda övar all förväntan. Jag vet inte om jag har underskattat vår tös, eller om hon bara förstod stundens allvar och betedde sig bra.

Hennes kritik lät såhär:

”Mycket sympatisk tjej med ett mycket feminint huvud som kunde ha mer kraft. Bra hals och rygg, något knappt vinklad, för dagen bakhög. Bra benstomme, mycket bra päls. Kunde röra sig med lite längre steg.”

Så numera kallar vi henne för Lill-huvud :)
Men det var så roligt att se alla syskonen, och man kan ju säga att det gick bättre än förväntat, då både tik och han-klassen vanns av Min Vilda-valpar! Så kul!

Men påvägen hem var hela ekipaget sliten. Men med mer inspiration, kunskap och peppning känner vi oss taggade att träna och försöka bygga vidare på detta!











Nedräkning

Nu är det nedräkning till helgens bravader. Det ska bli så kul att träffa alla hundar och människor, och framför allt se hur Wilda är med sina syskon, mamma och Frida.

Idag har vi tränat lite, men det är så varmt och då blir både matte och hund slö. Då blir det oftast bad, och Wilda har blivit mer av en badtjej nu, än vad hon var förut. Inte lika försiktig i vattnet, utan kan springa ut och simma. Men det kan ju ha att göra med att det är så varmt nu oxå. Vi gick igenom lite koppelträning, vilket behövs för vår frökan drar rätt mycket, vilket vi får skylla oss själva för. Vi har inte varit allt för duktiga att träna det men men. Sen tränade vi även på att stanna, och stå fint. Måste öva lite nu innan helgen kommer. Men som sagt, det får gå som det går. Känns lite som att nu är det första gången och vi är där för att se hur allt går till och träffa folk, och hundar.

Wildas buskompis Bosse var också på besök så de hann med endel Bus med stort B, också :)


                                                              5 månader och 3 veckor :)



Springer


Dumbo


Bus


Pose


RSS 2.0